Σάββατο, 27 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τι κρύβεται πίσω από το “S” που ζωγραφίζαμε όλοι στο σχολείο!

Τι κρύβεται πίσω από το “S” που ζωγραφίζαμε όλοι στο σχολείο!

Αυτό το “S” ήταν αδιαμφισβήτητα για εκατομμύρια ανθρώπους ο “βασιλιάς” στα σχολικά τους χρόνια.

O online editor του Vice Julian Morgans αποφάσισε να διερευνήσει την ιστορία πίσω από το σύμβολο που έχει χαράξει τα σχολικά χρόνια πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. “Ήμουν περίπου 8 ετών όταν κάποιος μου έδειξε πώς να το ζωγραφίζω. Το σχέδιο ήταν εθιστικό”, σημειώνει.

Ψάχνοντας την ιστορία του συμβόλου, αυτό που ανακάλυψε είναι ότι συζητούσαν νοσταλγικά σε πολλά φόρουμ. “Φαίνεται πως το “S” ήταν σύμβολο για μαθητές σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ασία και την Αυστραλία. Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρωτοεμφανίστηκε στα ’90s, άλλοι πιστεύουν ότι χρονολογείται πίσω στη δεκαετία του 1960.

Όσο για το τι συμβολίζει, υπάρχουν θεωρίες που το αποδίδουν σε μπάντα του ’80, σε έμβλημα της μάρκας ρούχων Stussy ή και το λογότυπο του Σούπερμαν. Κανείς δεν ήταν σίγουρος. Οι άνθρωποι της DC Comics απέκλεισαν τον συσχετισμό του συμβόλου με τον Σούπερμαν. “Δεν μοιάζει με κανένα από τα παλιά λογότυπα”, τόνισε ο Benjamin LeClear που διαχειρίζεται το αρχείο της DC Comics.

Πολλοί είναι πάλι εκείνοι που συνδέουν το έμβλημα με την εταιρεία Stussy που ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’80. Έτσι ο Morgan αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της εταιρείας. Αλλά και από εκεί η απάντηση ήταν αρνητική, με την Emmy Coates που εργάζεται στην εταιρεία από το 1985 να απορρίπτει πως πρόκειται για λογότυπο της Stussy.

“Με έχουν ρωτήσει πολλοί άνθρωποι, αλλά το συγκεκριμένο σύμβολο εμφανίστηκε πολύ πριν από την ίδρυση της Stussy”, σχολίασε. Όταν τη ρώτησε ο Morgan τη γνώμη της, του απάντησε πως έμοιαζε με το λογότυπο της Suzuki. Μπορεί να μπήκε στον πειρασμό, αλλά δεν επικοινώνησε με τη Suzuki.

Αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον εμπειρογνώμονα συμβόλων και σημειωτικής Paul Cobley που εργάζεται στο πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο. Τελικά προσέφερε την πιο απλή εξήγηση. Είναι απλά ωραίο να ζωγραφίζεις. O Morgan κατέληξε στο συμπέρασμα πως ίσως ο καθηγητής έχει βρει την εξήγηση. “Οι περισσότεροι 9χρονοι δεν μπορούν να ζωγραφίσουν, οπότε όταν κάποιος τους δώσει μια μαγική συνταγή για να κάνουν κάτι πολύ ωραίο, τότε γίνεται viral ειδικά όταν έχει κάτι τόσο σοφιστικέ. Οπότε το “S” δεν προέρχεται ούτε από το λογότυπο της Stussy ούτε από το έμβλημα του Σούπερμαν… είναι απλά κάτι διασκεδαστικό”.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε