Κόσμος

Τίμησαν πρίγκιπα Κάρολο και Ρόουζ Μακ Γκόουαν στα Βραβεία της Χρονιάς του GQ

Ο Κάρολος τιμήθηκε με το Βραβείο του Εκδότη για τη συνολική προσφορά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως αναφέρει το περιοδικό GQ που δίνει τα ετήσια βραβεία "Men of the Year Awards 2018" και επικαλείται τα σχεδόν 50 χρόνια φιλανθρωπικής δράσης του πρίγκιπα διαδόχου, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση στόχων όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ευκαιρίες για τους νέους, η ανεξιθρησκία.

Ο 69χρονος, πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος είναι προστάτης ή πρόεδρος σε περισσότερες από 400 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

PRINCECHARLES PRINCECHARLES

Το περιοδικό GQ βράβευσε επίσης την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκόουαν, γνωστή από τους ρόλους της στην ταινία “Scream” και την τηλεοπτική σειρά “Οι μάγισσες” (Charmed”), ακτιβίστρια με ευθύτητα που μιλούσε εκ μέρους των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει το Βραβείο Έμπνευση και το περιοδικό επισημαίνει ότι “το ανοικτό πνεύμα και η ειλικρίνειά της όσον αφορά την εμπειρία της ήταν μια από τις κινητήριες δυνάμεις” πίσω από το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

ROSEMCGOWAN

Η 45χρονη Αμερικανίδα ήταν μια από τις πρώτες από τις 70 και πλέον γυναίκες που κατηγόρησαν τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση. Σε βάρος του Γουάινστιν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στη Νέα Υόρκη, για σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών γυναικών. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε μη συναινετικές σχέσεις με οποιανδήποτε. “Αυτό σημαίνει πολλά”, δήλωσε η Ρόουζ Μακ Γκόουαν στους δημοσιογράφους ενώ φωτογραφιζόταν πάνω στο κόκκινο χαλί.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Tate Modern για να τιμήσει προσωπικότητες που επηρεάζουν τον χώρο της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, του αθλητισμού και του στυλ. Πλήθος διασημοτήτων παρακολούθησε τη βραδιά, ανάμεσά τους η ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ, ο 35χρονος αυστραλός ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, γνωστός ως “Thor” από την ερμηνεία του ήρωα των κόμικς της Marvel στην ομώνυμη ταινία, η 63χρονη σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλον Μασκ μοίρασε 2 εκατ. ευρώ για να πείσει πολίτες να ψηφίσουν συντηρητικό για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο μεγιστάνας έβαλε τα «μεγάλα μέσα» για να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον συντηρητικό υποψήφιο ο οποίος φαίνεται πως θα χάσει από την φιλελεύθερη υποψήφια την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί
Ο Έλον Μασκ
Τι θα γινόταν αν σεισμός 9 Ρίχτερ χτυπούσε την Ιαπωνία - Τουλάχιστον 330.000 οι νεκροί, τσουνάμι και απόλυτη καταστροφή
Υπαρκτός ο κίνδυνος για μέγα - σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Θα προκαλούσε τον εκτοπισμό 1,23 εκατομμύριο κατοίκων ή αλλιώς του 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας
Φωτογραφία αρχείου Reuters