Κόσμος

Την γλύτωσε η Μέρκελ: Αρνητικό το τεστ κορονοϊού μετά τις επαφές με Μακρόν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε αρνητική στο τεστ για την κορονοϊό που έκανε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η Μέρκελ είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σήμερα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

“Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας”, δήλωσε μία εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό.

“Η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση”, είπε η εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί παρότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι θετικός στον νέο κορονοϊό.

Η φον ντερ Λάιεν “δεν σχεδιάζει να αυτοαπομονωθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής. Η πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Μακρόν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι γαλλικές αρχές είπαν πως η συνάντηση δεν αποτελούσε στενή επαφή που απαιτούσε αυτοαπομόνωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποφάσισε αντίθετα να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους αφού συναντήθηκε με τον Μακρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ