Κόσμος

Το 41% των Γάλλων στηρίζει την αστυνομική βία που ασκήθηκε στις μαθητικές διαδηλώσεις

Το 57% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι πρόσκειται στην παράταξη Μακρόν, δήλωσε ότι την θεωρεί ενδεδειγμένη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFMTV, το 41% των ερωτηθέντων στη Γαλλία θεωρεί ότι η αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών διαδηλώσεων ήταν η ενδεδειγμένη, έναντι 34% που την θεωρεί υπερβολική και 24% που την θεωρεί ανεπαρκή.

Υπερβολική την κρίνει το 59% των ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ενώ για τους πολίτες της Γαλλίας ηλικίας 50 ετών και άνω μόνο το 26% τη θεωρεί υπερβολική.

Επίσης υπερβολική την θεωρεί το 70% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι ψηφίζει αριστερά κόμματα, ενώ το 57% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι πρόσκειται στην παράταξη Μακρόν, δήλωσε ότι την θεωρεί ενδεδειγμένη.

Τέλος ενδεδειγμένη την κρίνει το 49% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι ψηφίζει ακροδεξιό κόμμα, ενώ μεταξύ αυτών το 40% την κρίνει ανεπαρκή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα