Κόσμος

Το Boeing 737 MAX επιστρέφει στους ευρωπαϊκούς αιθέρες – 22 μήνες μετά τα δυστυχήματα

Μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τον Καναδά, η Ευρώπη θα επιτρέψει «την επόμενη εβδομάδα» την επανάληψη των πτήσεων του αεροπλάνου Boeing 737 MAX, 22 μήνες αφού το αεροπλάνο αυτό καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα. Την επιστροφή του Boeing 737 MAX στους ευρωπαϊκούς αιθέρες ανακοίνωσε την Τρίτη (19/1) η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

«Σκεφτόμαστε να ανακοινώσουμε την οδηγία την ερχόμενη εβδομάδα. Το MAX θα μπορέσει κατά την άποψή μας να πετάξει και πάλι (στην Ευρώπη) από την επόμενη εβδομάδα», εξήγησε ο Πάτρικ Κάι, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) σε συνέντευξη που έδωσε μέσω βίντεο στη γερμανική ένωση αεροναυτικού Τύπου Lufthahrt-Presse-Club (LPC).

«Φθάσαμε στο στάδιο που τα προαπαιτούμενά μας εκπληρώθηκαν», συνέχισε ο Κάι. «Είχαμε πλήρη διαφάνεια από την πλευρά της FAA (η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και της Boeing», πρόσθεσε.

BOEING MAX

Η FAA τον Νοέμβριο και στη συνέχεια οι αρχές της Βραζιλίας είχαν δώσει το πράσινο φως για να πετάξει και πάλι το αεροπλάνο.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, πως θα επιτρέψει από αύριο, Τετάρτη, τις πτήσεις του Boeing 737 MAX στην επικράτειά του.

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση της Κίνας, όπου έχουν πωληθεί πολλά 737 MAX, και, σύμφωνα με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών (CAAC), δεν έχει οριστεί κανένα χρονοδιάγραμμα.

Το αεροπλάνο είχε καθηλωθεί στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 346 ανθρώπους, της Lion Air στην Ινδονησία τον Οκτώβριο 2018 (189 νεκροί) και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019 στην Αιθιοπία (157 νεκροί).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς καλεί όλους τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων
«Μην κρατήσετε ούτε ένα εκρηκτικό, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα μαχαίρι», είπε εκπρόσωπος της Χαμάς ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Μαχητές της Χαμάς
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - 4 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 2 παγιδευμένοι εργάτες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις Αστούριες, ενώ τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν βαριά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ασθενοφόρο στην Ισπανία
Ο Έλον Μασκ μοίρασε 2 εκατ. ευρώ για να πείσει πολίτες να ψηφίσουν συντηρητικό για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο μεγιστάνας έβαλε τα «μεγάλα μέσα» για να πείσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον συντηρητικό υποψήφιο ο οποίος φαίνεται πως θα χάσει από την φιλελεύθερη υποψήφια την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί
Ο Έλον Μασκ