Κόσμος

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι απέτρεψε κυβερνοεπίθεση από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δηλώνει ότι απέτρεψε κυβερνοεπίθεση από δίκτυο που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. «Στράφηκαν σε εγκληματικές ομάδες», επισημαίνουν οι Αμερικανοί για την ηλεκτρονική επίθεση με ρωσικό δάκτυλο.

Αποτρέψαμε κυβερνοεπίθεση από δίκτυο που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη (15.02.2024) το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιταχύνει τις προσπάθειές μας να διακόψουμε τις κυβερνοεκστρατείες της ρωσικής κυβέρνησης εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», ανέφερε ο υπουργός, Μέρικ Γκάρλαντ.

«Στην περίπτωση αυτή, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας στράφηκαν σε εγκληματικές ομάδες για να τις βοηθήσουν να στοχοποιήσουν δρομολογητές (routers) οικιών και γραφείων, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέτρεψε το σχέδιό τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025