Κόσμος

Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ συναντήθηκε την πρόσφατα με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την πορεία του πολέμου

Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κομβική χρονική συγκυρία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ταξίδι του στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα (22.04.2025) ο Γιούρι Ουσάκοφ, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τις Διεθνείς Σχέσεις.

«Ναι», απάντησε ο Ουσάκοφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στο ερώτημα εάν γνωρίζει ότι ο Στιβ Γουίτκοφ προγραμματίζει μία επίσκεψη στην Μόσχα αυτήν την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το «δεξί χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ έχει κατά το παρελθόν συναντηθεί τρεις φορές με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσουν την προοπτική της λήξης της σύρραξης στην Ουκρανία και το πιο πρόσφατο τετ α τετ τους ήταν στην Αγία Πετρούπολη στις 11 Απριλίου 2025.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διπλωματικές επαφές ανάμεσα σε αξιωματούχους από την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη με στόχο να βρεθεί μια «χρυσή τομή» που θα οδηγήσει αρχικά σε μια ρεαλιστική και αποτελεσματική εκεχειρία στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση στον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Μάλιστα, αύριο Τετάρτη (23.04.2025), προβλέπεται εξάλλου συνάντηση στο Λονδίνο ανάμεσα σε Αμερικανούς, Ουκρανούς, Βρετανούς και Γάλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά τις πρωτοφανείς συνομιλίες στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη (17.04.2025) παρουσία του Μάρκο Ρούμπιο, όπως και του Στιβ Γουίτκοφ, του Αντρίι Γέρμακ, που είναι ο επιτελάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Μπαρό, καθώς και του Βρετανού ομολόγου του Ντέιβιντ Λάμι.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ ποιες πτυχές μιας ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία δεν θα ήταν για τους ίδιους διαπραγματεύσιμες, σημείωσε εξάλλου ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ