Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Το ΕΛΚ στηρίζει Σαμαρά: Μη χρησιμοποιείτε τη δολοφονία Φύσσα εναντίον του!

Το ΕΛΚ στηρίζει Σαμαρά: Μη χρησιμοποιείτε τη δολοφονία Φύσσα εναντίον του!

Οι φωνές κατά της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι έφτασαν μέχρι τα… γραφεία του ΕΛΚ, που έσπευσε να προσφέρει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά.

Τη δήλωση στήριξης έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, που επέκρινε τον Χάνες Σβόμποντα που χθες δήλωσε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με τη Χρυσή Αυγή, η προεδρία της Ε.Ε. από την Ελλάδα θα είναι απαράδεκτη.

«Αποδοκιμάζουμε τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θάνατο ενός ατόμου ως εργαλείο για την πολιτική εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης», είπε.

«Η οικογένεια του ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και την κυβέρνησή του, σε όλες τις προσπάθειές τους για να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές επιπτώσεις της» δήλωσε ο Ντολ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κάνουν το παν για να προετοιμάσουν μια ομαλή και επιτυχημένη ελληνική προεδρία σημείωσε ο κ. Ντολ ενώ καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο οπαδό της Χρυσής Αυγής.

«Οι φανατικές πράξεις και η βία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες κανενός κράτους μέλους της ΕΕ. Κάθε έγκλημα είναι κατακριτέο, αλλά ειδικότερα εκείνα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται απαράδεκτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν».
Παράλληλα, ο Ζ. Ντολ εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιχμές Βενιζέλου για τις δηλώσεις Σβόμποντα σχετικά με την ελληνική προεδρία

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Δημοσιογράφος BBC: Μπορεί η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί η αστυνομία πετάει πέτρες; (VIDEO

Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του δολοφονήμενου Παύλου Φύσσα – ΦΩΤΟ

Σαμαράς: δεν θα επιτρέψουμε στους Ναζί να τρομοκρατούν

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ανίκανοι να συμφωνήσουν ακόμα και για το εαν θα τηρήσουν ενος λεπτού σιγή! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση, αλλά όταν συμφώνησε η Χρυσή Αυγή την απέσυρε!

Σοκ στη γειτονιά του Ρουπακιά στη Νίκαια – Τι λένε οι γείτονες του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Π.Φύσσα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε