Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Το Facebook έλυσε (;) το μυστήριο με αυτό το χρυσό αντικείμενο!

Το Facebook έλυσε (;) το μυστήριο με αυτό το χρυσό αντικείμενο!

Το συγκεκριμένο χρυσό αντικείμενο βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Ισραήλ. Ταλαιπώρησε για μερικούς μήνες λαμπρά μυαλά της επιστημονικής κοινότητας, αλλά η λύση ίσως ήταν πάρα πολύ απλή. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία.

Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, είχε δηλώσει σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που βλέπει κάτι ανάλογο. Είχε υποστηρίεξι μάλιστα ότι το νεκροταφείο του Τελ Αβίβ είναι ένας χώρος όπου κατά καιρούς ανασκάπτονται πολύτιμα αντικείμενα από την ρωμαϊκή αλλά και την βυζαντινή εποχή, καθώς επίσης και από την περίοδο των Σταυροφόρων.

Το μυστηριώδες αντικείμενο είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών στο νεκροταφείο του Τελ Αβίβ. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι μπορεί να είναι ένα εκρηκτικός μηχανισμός. Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής, κάλεσαν μονάδα πυροτεχνουργών, και μετά από ελεγχόμενη έκρηξη, το μυστηριώδες χρυσό αντικείμενο παραδόθηκε στην αστυνομία. Το αντικείμενο αυτό είναι από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων και η αξία του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ περίπου.

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ μάλιστα απευθύνθηκε στους χρήστες του Facebook με μια φωτογραφία του συγκεκριμένου αντικειμένου, αναζητώντας τη λύση του μυστηρίου. Την πιθανολογούμενη “ταυτότητα” του μυστήριου αντικειμένου αποκάλυψε Ιταλός χρήστης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι μία “ράβδος ενέργειας” που πουλά online γερμανική εταιρεία, ενώ ένας άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι σε άλλο online Κατάστημα πωλείται ένα παρόμοιο αντικείμενο που “αποκλείει” από την περιοχή που βρίσκεται, τα ηλεκτρονικά κύματα καθώς και το σήμα των κινητών τηλεφώνων. Το μυστήριο, λύθηκε (;).

 

 

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε