Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Το Ιράν δεν θα αναπτύξει στρατεύματα σε Λίβανο και Γάζα για να πολεμήσει το Ισραήλ

Το Ιράν δεν θα αναπτύξει στρατεύματα σε Λίβανο και Γάζα για να πολεμήσει το Ισραήλ
Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Οι κυβερνήσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν την αναγκαία ικανότητα και δύναμη να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση του Ισραήλ και έτσι δεν είναι απαραίτητη η ανάπτυξη δυνάμεων ή και εθελοντών από το Ιράν, ξεκαθάρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν αναπτύξει στρατεύματα ούτε στον Λίβανο ούτε στη Γάζα, για να πολεμήσουν κατά των ισραηλινών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, είπε χαρακτηριστικά ότι «ούτε έχουμε λάβει αιτήματα και γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ανάγκη της βοήθειας των εκστρατευτικών μας δυνάμεων». Αλλά, διεμήνυσε, ότι “απάντηση” στο Ισραήλ θα δοθεί 

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη, είπε ο Νάσερ Καναάνι, αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα και τον υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

«Το σιωνιστικό καθεστώς των σφετεριστών δεν θα μείνει ατιμώρητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά του ιρανικού λαού, τις δυνάμεις της αντίστασης, τους Ιρανούς πολίτες και στρατιωτικούς», είπε και πρόσθεσε «τηρούμε σθεναρή στάση και θα ενεργήσουμε κατά τρόπο που θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει», διευκρινίζοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοινού με τις αρχές του Λιβάνου. Σήμερα, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέφθηκε το γραφείο της Χεζμπολάχ στην Τεχεράνη «για να αποτίσει φόρο τιμής» στον Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής κυβέρνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις