Site icon NewsIT
21:20 | 28.11.19

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων με 13 νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων με 13 νεκρούς
Newsit Newsroom

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε σήμερα ότι το παρακλάδι του στη Δυτική Αφρική προκάλεσε τη σύγκρουση ελικοπτέρων στο Μαλί, στην οποία σκοτώθηκαν 13 Γάλλοι στρατιώτες την Δευτέρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ωστόσο δεν παρέθεσε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό της, σύμφωνα με τον ιστότοπο SITE που παρακολουθεί τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στο διαδίκτυο.

Το Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής (ISWAP) ανέφερε ότι τα ελικόπτερα συγκρούστηκαν αφού το ένα από αυτά υποχώρησε επειδή δεχόταν πυρά από μαχητές της.

Για το συμβάν αυτό διενεργούν έρευνα οι γαλλικές αρχές. Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λιπτάκο, στην περιφέρεια Μενάκα, στα σύνορα του Μαλί με τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια μιας “επιχείρησης μάχης”.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version