Κόσμος

Το Ισραήλ απειλεί τους Χούθι πως θα έχουν την τύχη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ

Οι Χούθι έχουν κατ’ επανάληψη εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας.

Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα (30/12/2024) του Χούθι της Υεμένης πως αν συνεχίζουν τις πυραυλικές επιθέσεις, θα έχουν την τύχη της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Άσαντ.

Συγκεκριμένα ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ απηύθυνε μια «τελευταία προειδοποίηση» στους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης να σταματήσουν τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της χώρας του, διαμηνύοντας πως ειδάλλως διακινδυνεύουν να έχουν το ίδιο πεπρωμένο με την παλαιστινιακή Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και τον έκπτωτο πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Προειδοποίησε επίσης το Ιράν ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να πλήξει οποιονδήποτε στόχο οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτές επιθέσεις από εντολοδόχους της Τεχεράνης.

Οι Χούθι έχουν κατ’ επανάληψη εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας.

Απευθυνόμενος στους Χούθι, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ντάνι Ντανόν είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Ίσως δεν έχετε προσέξει όσα έχουν συμβεί στη Μέση Ανατολή τον περασμένο χρόνο. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας υπενθυμίσω τι συνέβη στη Χαμάς, στη Χεζμπολάχ, στον Άσαντ, σε όλους όσοι επιχείρησαν να μας καταστρέψουν. Αυτή είναι η τελευταία σας προειδοποίηση. Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για υπόσχεση. Θα έχετε το ίδιο θλιβερό πεπρωμένο».

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο Ντανόν τόνισε πως «το Ισραήλ θα υπερασπιστεί τον λαό του. Εάν 2.000 χιλιόμετρα δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τα παιδιά μας μακριά από την τρομοκρατία, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα είναι αρκετά για να κρατήσουν μακριά τις δυνάμεις μας».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη δεν θα είναι οι τελευταίες.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους γνωστοποίησε πως ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Σανάα όταν η πρωτεύουσα της Υεμένης δέχθηκε ισραηλινή επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ένα μέλος του πληρώματος.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines