Site icon NewsIT

Το Ισραήλ απέτρεψε συνωμοσία της Χεζμπολάχ για τη δολοφονία πρώην αξιωματούχου άμυνας

17.09.2024 | 15:45
Το Ισραήλ απέτρεψε συνωμοσία της Χεζμπολάχ για τη δολοφονία πρώην αξιωματούχου άμυνας

An armoured vehicle drives as damaged buildings are seen in the background, amid the ongoing ground operation of the Israeli army against Palestinian Islamist group Hamas, in the Gaza Strip, September 13, 2024. REUTERS/Amir Cohen EDITOR'S NOTE: REUTERS PHOTOGRAPHS WERE REVIEWED BY THE IDF AS PART OF THE CONDITIONS OF THE EMBED. NO PHOTOS WERE REMOVED. TPX IMAGES OF THE DAY

Η Σιν Μπετ – η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ – απέτρεψε συνωμοσία της Χεζμπολάχ για τον φόνο πρώην αξιωματούχου της ισραηλινής άμυνας.

Η Shin Bet ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου την αποτροπή σχεδίου της λιβανέζικης Χεζμπολάχ να σκοτώσει τις ερχόμενες ημέρες έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της άμυνας του Ισραήλ.

Η Σιν Μπετ δεν κατονόμασε τον αξιωματούχο.

Σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι κατάσχεσε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε συνδεθεί με σύστημα πυροδότησης εξ αποστάσεως, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και κάμερας, τον οποίο η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να θέσει σε λειτουργία από τον Λίβανο.

Η Shin Bet σημείωσε ότι η επίθεση που αποτράπηκε ήταν παρόμοια με άλλη που σχεδίαζε να κάνει η Χεζμπολάχ πριν από έναν χρόνο στο Τελ Αβίβ, η οποία αποτράπηκε επίσης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο από τον Οκτώβριο, στην χειρότερη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή αυτή εδώ και δύο δεκαετίες.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version