Site icon NewsIT

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα – Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

10.08.2024 | 07:40
Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα – Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

A Palestinian woman sits at the site an Israeli strike on a house, amid the Israel-Hamas conflict, in Deir Al-Balah in the central Gaza Strip, August 7, 2024. REUTERS/Ramadan Abed TPX IMAGES OF THE DAY

Δεν έχει τέλος η φρίκη στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (10.8.2024) ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τον σφοδρό βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα, σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, ενώ δεκάδες ακόμα έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έπληξε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο, που επικαλέστηκε το WAFA, ο βομβαρδισμός «στοχοποίησε εκτοπισμένους που έκαναν την πρωινή προσευχή», στοιχείο που εξηγεί «τον αριθμό των θυμάτων».

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας έκανε από την πλευρά του λόγο για «90 ως 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες». Μίλησε για «τρία πλήγματα» στο σχολείο ατ Τάμπιν, επιβεβαιώνοντας πως σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο «παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος, ο Μαχμούντ Μπασάλ, αναφερόταν σε «40 μάρτυρες».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» οι οποίοι «επιχειρούσαν», κατ’ αυτόν, σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο ατ Τάμπιν, πλάι στο τέμενος Νταράζ Τούφα. Διαβεβαίωσε πως πριν προχωρήσει στον βομβαρδισμό έλαβε «μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πάθουν κακό άμαχοι», συμπεριλαμβανομένων «της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της επιτήρησης από αέρος και της συλλογής πληροφοριών».

Από την άλλη, ο κ. Μπασάλ κατήγγειλε «φρικτή σφαγή», περιγράφοντας πως σωστικά συνεργεία είδαν πτώματα στις φλόγες.

«Ομάδες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, να ανασύρουν τα πτώματα των μαρτύρων και να διασώσουν τραυματίες», πρόσθεσε.

Προχθές Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε άλλα δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ανέφερε πως στα σχολικά κτίρια λειτουργούσαν «κέντρα διοίκησης» της Χαμάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version