Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Το Κίεβο κατέλαβε τμήμα στο Λουγκάνσκ! – Επιθεώρηση στα ρωσικά οχήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας

Το Κίεβο κατέλαβε τμήμα στο Λουγκάνσκ! – Επιθεώρηση στα ρωσικά οχήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στο Λουγκάνσκ και ύψωσαν την ουκρανική σημαία, ενώ το Κίεβο καταγγέλει τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων ρουκετών Γκραντ.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αστυνομικού τμήματος του Τζοβτνέβι (βορειοανατολικά) και ύψωσαν τη σημαία της Ουκρανίας» κατά τις μάχες στην συνοικία Βαλίκα Βεργκούνκα στο Λουγκάνσκ, είπε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ότι νέος ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 3 πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών Grad.

«Μια στρατιωτική μονάδα, που περιλαμβάνει 3 πυραυλικά συστήματα Γκραντ πραγματοποίησε έφοδο από τη Ρωσία μέσω του (ουκρανικού) χωριού Ντιάκοβε με κατεύθυνση το Νιτζνι Ναγκόλτσικ» 76 χιλιόμετρα βόρεια του προπυργίου των ανταρτών Λουγκάνσκ, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε 10 περιπτώσεις, προσέθεσε ο ίδιος.

Συμφώνησαν για να ξεκινήσει επιθεώρηση στα οχήματα της οχηματοπομπής

Oι συνοριακοί φύλακες και οι τελωνειακοί από τη Ρωσία και την Ουκρανία συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επιθεώρηση της πρώτης ομάδας φορτηγών της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η οχηματοπομπή αναμένεται να ταξιδέψει από τη Ρωσία στην Ουκρανία υπό την αιγίδα της ΔΕΕΣ. Η Διεθνής Επιτροπή αναφέρει ότι περιμένει ακόμα να λάβει τις εγγυήσεις ασφάλειας από τις αντίπαλες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία προτού προχωρήσει με την επιθεώρηση των φορτηγών.

Νωρίτερα σήμερα16 φορτηγά που ανήκουν στην οχηματοπομπή αναχώρησαν από το χώρο στάθμευσης στη δυτική Ρωσία όπου η πομπή παραμένει εδώ και ημέρες και κατευθύνονται προς την ουκρανική μεθόριο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Οι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος

Μέρκελ – Ποροσένκο: Να σταματήσει η Ρωσία τις παραδόσεις όπλων στους αυτονομιστές

Tέλος στη βία ζητάει να μπει ο Σταϊμάγερ στην Ουκρανία

Συμφωνία από Κίεβο και Μόσχα! – Ξεκινάει η οχηματοπομπή της ανθρωπιστικής βοήθειας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε