Κόσμος

Το Κίεβο ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής (22.03.24) και οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα Σάββατο (23.03.24) ο εκπρόσωπος Τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε πως «και οι τέσσερις τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

«Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική», δήλωσε στο Reuters ο Αντρίι Γιούσοφ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

«Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν εκείνες του προεδρικού συμβούλου Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ουκρανική σχέση σε τοποθέτησή του χθες το βράδυ και εκ νέου σήμερα. Ο Ποντόλιακ έγραψε σήμερα στο Χ ότι «οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί η Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση είναι απολύτως αβάσιμη».

«Αναμέναμε αυτήν την εκδοχή από τους Ρώσους αξιωματούχους, δηλαδή το «ουκρανικό σενάριο», είπε ο Ποντόλιακ.

«Οι δηλώσεις των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών σχετικά με την Ουκρανία είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες». «Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό», σημείωσε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines