Κόσμος

Το Περού «κλείνει» για το Πάσχα των Καθολικών: Lockdown τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πιο αυστηρή καραντίνα την Μεγάλη Εβδομάδα ενόψει του Πάσχα των Καθολικών επιβάλει η κυβέρνηση στο Περού. Κι αυτό στο πλαίσιο του εθνικού lockdown κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα εμπορικά καταστήματα στο Περού θα κλείσουν και θα ανασταλούν οι εμπορικές πτήσεις και οι χερσαίες συγκοινωνίες τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών (σ.σ. 4 Απριλίου είναι το Πάσχα) στο πλαίσιο εθνικού lockdown με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Τις τέσσερις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα επιβληθεί καραντίνα. Ο σκοπός είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις κόσμου», εξήγησε η πρωθυπουργός Βιολέτα Βερμούδες.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ποδήλατα ή πεζή και μόνο για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις αρχές.

Μόνο οι αγορές και τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι τράπεζες θα επιτρέπεται να ανοίγουν από την 1η ως την 4η Απριλίου. Δεν θα γίνουν επιβατικές πτήσεις από την 1η ως την 3η Απριλίου.

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Μέχρι σήμερα, το Περού έχει καταγράψει κάπου 49.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,4 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τζιχαντιστική οργάνωση Σαράγια Ανσάρ Αλ Σούνα ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία ήταν αντίποινα για «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό»
Άνθρωποι και μέλη της πολιτικής άμυνας επιθεωρούν τις ζημιές μετά την έκρηξη που συγκλόνισε την εκκλησία Mar Elias, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη συνοικία Dweila της Δαμασκού 3