Site icon NewsIT

Το πόδι σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε παραλία στην Αυστραλία

24.07.2024 | 14:05
Το πόδι σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε παραλία στην Αυστραλία

Το κομμένο πόδι ενός σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας, με τους γιατρούς να εξετάζουν τώρα το αν μπορούν να το συγκολλήσουν.

Ο 23χρονος Kai McKenzie έκανε σερφ κοντά στο Port Macquarie στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας χθες Τρίτη (23.07.2024), όταν ένας λευκός καρχαρίας μήκους 3 μέτρων τον δάγκωσε.

Σύμφωνα με το BBC, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο τουρνικέ για να σταματήσει την αιμορραγία.

Το πόδι του ξεβράστηκε λίγο αργότερα και τοποθετήθηκε σε πάγο από ντόπιους προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου μια ιατρική ομάδα αξιολογεί τώρα τις επιλογές χειρουργικής επέμβασης.

Ο Kai McKenzie παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, που ευχαρίστησαν τον αξιωματικό εκτός υπηρεσίας που επενέβη άμεσα κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο για τη ζωή του.

«Χρησιμοποιούσε το λουρί του σκύλου του ως τουρνικέ… και ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του μέχρι να φτάσουν εκεί οι γιατροί», είπε ο Kirran Mowbray από το πλήρωμα του ασθενοφόρου. 

Περιέγραψε πως ο σέρφερ ήταν «ήρεμος» και «ικανός να μιλήσει» μετά την επίθεση και τον χαρακτήρισε γενναίο και θαραλλέο.

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο λίγο μετά το περιστατικό, προτού μεταφερθεί σε πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Newcastle.

Δημιουργήθηκε μια σελίδα GoFundMe για να βοηθήσει την οικογένεια του 23χρονου σέρφερ με τα ιατρικά του έξοδα. 

Μάλιστα ο McKenzie είχε μόλις πρόσφατα επιστρέψει στο νερό μετά από σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα που τον είχε αναγκάσει να μείνει εκτός για πολύ καιρό.

Ενώ η Αυστραλία έχει περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, οι θανατηφόρες επιθέσεις παραμένουν σχετικά σπάνιες, σημειώνει το δημοσίευμα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version