Site icon NewsIT

Τραγωδία Airbus: Το προσωπικό του αεροδρομίου Sharm έπαιζε Candy Crush και κοιμόταν!

05.11.2015 | 15:12
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BBC

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BBC

Με τα πρώτα σενάρια να θέλουν την πολύνεκρη συντριβή του Airbus στην Αίγυπτο να οφείλεται σε βόμβα, σοκάρουν οι καταγγελίες για το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου Sharm el-Sheikh. Βρετανοί τουρίστες κατακεραυνώνουν τους υπαλλήλους, καταγγέλοντας πως παίζουν Candy Crash στο κινητό, ενδιαφέρονται περισσότερο να καπνίσουν και κοιμούνται εν ώρα εργασίας.

Οι Βρετανοί τουρίστες μίλησαν για την τρομακτική έλλειψη ασφαλείας με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι στο αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh. Ένας υπάλληλος έπαιζε Candy Crush στον υπολογιστή αντί να προσέχει την οθόνη σάρωσης των αποσκευών ενώ άλλοι ενδιαφέρονταν περισσότερο να καπνίσουν ή να φάνε ενώ οι επιβάτες περνούσαν από τους σαρωτές σώματος. Άλλοι πάλι είχαν αποκοιμηθεί στο πόστο τους. Και όλα αυτά αποκαλύπτονται λίγες ώρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Αίγυπτο.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά την αποπομπή του επικεφαλής του αεροδρομίου τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής ανησυχία πως στο Airbus A321, που συνετρίβη το Σάββατο, υπήρχε βόμβα που πέρασαν λαθραία. “Σοκαρίστηκα από την έλλειψη ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Ο υπάλληλος που βρισκόταν στο μηχάνημα σάρωσης έπαιζε Candy Crush στο κινητό”, δήλωσε η Βρετανίδα Verna McKeich. “Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, είπα στον άντρα μου “ελπίζω να μην έχει κανείς βόμβα στην πτήση μας”.

“Η οικογένειά μου και εγώ ταξιδέψαμε από το Sharm el sheikh στο Ηνωμένο Βασίλειο 24 ώρες πριν από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους και είχαμε εντυπωσιαστεί από το πόσο χαλαρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας”, δήλωσε ο Nat McKenzie. “Άθελά μας καταφέραμε να περάσουμε αρκετά μπουκάλια νερό στις χειραποσκευές μας και παρά το γεγονός ότι χτύπησε το μηχάνημα σάρωσης όταν περνούσα δεν με σταμάτησαν να ελέγξουν. Δύο εργαζόμενοι του προσωπικού ασφαλείας ενδιαφέρονταν περισσότερο να καπνίσουν και να φάνε. Σοκαριστήκαμε από το πόσο εύκολο ήταν να περάσουμε με απαγορευμένα πράγματα”.

“Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες θα έπρεπε να στέλνουν ανθρώπους να ελέγχουν πως λειτουργεί το αεροδρόμιο. Ήμουν αεροσυνοδός για χρόνια και είμαι πολύ καλά ενημερωμένη για την ασφάλεια. Το αεροδρόμιο Sharm είναι το χειρότερο”, σημείωσε η 54χρονη Tidy-Harris. “Θα ήθελα να ξαναπάω αλλά υπάρχουν τρομερά θέματα με την ασφάλεια στο αεροδρόμιο και σε ορισμένα ξενοδοχεία”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version