Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Το πρώτο δωρεάν ανοικτό πανεπιστήμιο!

Το πρώτο δωρεάν ανοικτό πανεπιστήμιο!

Είναι το πρώτο χωρίς δίδακτρα και λειτουργεί μέσω internet

εδώ και λίγα χρόνια στην Αμερική.

Οποιοσδήποτε πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας και χώρας μπορεί γραφτεί και να συμμετέχει σε online μαθήματα για να αποκτήσει πτυχίο αρκεί να αφιερώσει λίγες ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο του.

Το University Οf the People (Το Πανεπιστήμιο των ανθρώπων) πήρε την ονομασία του και σχεδιάστηκε από μια ομάδα αμερικανών  καθηγητών που κοινό τους πιστεύω είναι η ελεύθερη μάθηση. Ο εμπνευστής της ιδέας και πρόεδρος Shai Reshef, αναφέρει στην ιστοσελίδα ότι πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους για μάθηση αλλά παράλληλα να συνοδεύονται και από ποιότητα, γεγονός που το πανεπιστήμιο έχει καταφέρει.

Μετρώντας λίγα χρόνια παρουσίας, τα βασικά προπτυχιακά προγράμματα που μπορεί να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος είναι το Business Administration και Computer Science.H διάρκεια των σπουδών αρχίζει από 2 χρόνια ανάλογα με τις γνώσεις του ενδιαφερομένου και φτάνει τα 4 χρόνια.

Τα  μαθήματα γίνονται Online καθώς και οι εξετάσεις και καθορίζονται από τους καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν. Για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός πόντων σύμφωνα με το σύστημα. Για παράδειγμα για την απόκτηση πτυχίου χρειάζεται κάποιος να έχει συμπληρώσει 126 πόντους ενώ κάθε μάθημα εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία δίνει στον υποψήφιο πόντους .Παράλληλα ο υποψήφιος συμμετέχει και σε μια ομάδα φοιτητών με σκοπό να μοιράζονται πληροφορίες και χρήσιμο υλικό για το μάθημα που έχουν επιλέξει.

Με την απόκτηση του πτυχίου δίνεται από το πανεπιστήμιο βεβαίωση συμμετοχής η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βιογραφικό του τελειόφοιτου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε