Site icon NewsIT

Το πρώτο μήνυμα Λε Πεν: Η Δημοκρατία μίλησε, ο Μακρόν αφανίστηκε

30.06.2024 | 21:35
Το πρώτο μήνυμα Λε Πεν: Η Δημοκρατία μίλησε, ο Μακρόν αφανίστηκε

«Η δημοκρατία μίλησε και οι Γάλλοι έβαλαν την Εθνική Συσπείρωση και τους συμμάχους του στην κορυφή, εξαφανίζοντας ουσιαστικά το στρατόπεδο Μακρόν» είπε η Μαρίν Λε Πεν της Εθνικής Συσπείρωσης στους υποστηρικτές της καθώς κέρδισε την πρώτη θέση στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο του προέδρου Μακρόν.

Η Μαρίν Λε Πεν πρόσθεσε ακόμα ότι «ο λαός θέλει ξεκάθαρα να γυρίσει σελίδα έπειτα από επτά χρόνια περιφρονητικής διακυβέρνησης» ζητώντας από τον κόσμο να ψηφίσει ξανά την Εθνική Συσπείρωση, στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. 

«Χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε ο [ηγέτης του RN] Ζορντάν Μπαρντελά να διοριστεί πρωθυπουργός σε μια εβδομάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα exit polls η Εθνική Συσπείρωση (RN) προηγείται στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας περίπου το 34% των ψήφων, η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται δεύτερο με περίπου 29%, μπροστά από το κεντρώο μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20,5-23%.

H Η αντίδραση της Λεπέν στην ανακοίνωση των exit polls:

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version