Κόσμος

Το πρώτο θαλάσσιο λεωφορείο που “ενώνει” Βουλγαρία και Τουρκία!

Το πρώτο δρομολόγιο θαλάσσιου "λεωφορείου", το οποίο συνδέει τη Βουλγαρία με την Τουρκία, είναι γεγονός, τονίζουν σε δημοσιεύματά τους βουλγαρικές εφημερίδες, επικαλούμενες δηλώσεις εκπροσώπων τουριστικών φορέων από τις δύο χώρες.

Το δρομολόγιο του σκάφους που παρέχει υπηρεσίες μαζικής μεταφοράς πραγματοποιήθηκε προ δύο ημερών, μεταφέροντας επιβάτες από τη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς στη βορειοδυτική επαρχία Κιρκλαρελί, στην Τουρκία.

Τουρκία με… πλοίο από την Βουλγαρία!

Τα δρομολόγια εκτελεί ο φορέας διαχείρισης των θαλάσσιων λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης (IDO), με στόχο την τόνωση του τουρισμού κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Το πρώτο πλοίο, με το όνομα Sinan Pasha, “έδεσε” σε τουρκικό λιμάνι μετά από πέντε ώρες, με επιβάτες Βούλγαρους δημοσιογράφους και εκπροσώπους τουριστικών φορέων.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του IDO, Hasan Ustundag, τόνισε ότι ο οργανισμός κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του είδους της υπηρεσία μεταξύ των δύο χωρών και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυσή της.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση: «Διχάζουν» οι κινήσεις Τραμπ για την Ουκρανία – Το 36% κρίνει «ακραία» την επίθεση Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov για τον Economist, το 45% δεν εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ το 40% εκφράζει τη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο