Κυριακή, 30 Ιουν.
25oC Αθήνα

Το σπίτι που ξεψύχησε η Μέριλιν Μονρόε έγινε ιστορικό μνημείο για να γλιτώσει από την κατεδάφιση

Το σπίτι που ξεψύχησε η Μέριλιν Μονρόε έγινε ιστορικό μνημείο για να γλιτώσει από την κατεδάφιση

Το σπίτι όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Μέριλιν Μονρόε, χαρακτηρίστηκε χθες Τετάρτη (26.06.2024) από το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ως ιστορικό μνημείο με σκοπό να γλιτώσει από την πλήρη καταστροφή.

Η απόφαση, το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε που βρίσκεται στην πλούσια συνοικία Μπρέντγουντ, να μετατραπεί σε ιστορικό μνημείο, εγκρίθηκε ομόφωνα για να προστατευτεί από την κατεδάφιση που θέλουν να κάνουν οι πάμπλουτοι αλλά ανιστόρητοι ιδιοκτήτες του.

«Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή χώρος μέσα στην πόλη του Λος Άντζελες που να είναι τόσο εμβληματικός όσο η Μέριλιν Μονρόε και το σπίτι της στο Μπρέντγουντ», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Τρέισι Παρκ.

«Μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτό το οικόπεδο και κοντά στην πισίνα του. Η Μέριλιν πέθανε εδώ τραγικά, πράγμα που την συνδέει για πάντα, στο χρόνο και στο χώρο, με αυτό το μέρος», συμπλήρωσε.

Το ιστορικό σπίτι της σταρ

Η Μέριλιν Μονρόε απέκτησε το ισόγειο σπίτι 270 τ.μ. το 1962, στην προσπάθειά της να αποτραβηχτεί από τα βλέμματα των paparazzi και των «αιώνιων» θαυμαστών της μετά το διαζύγιό της από τον μεγάλο συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Σ’ αυτό το «αόρατο» σπίτι, βρέθηκε νεκρή 6 μήνες μετά από υπερβολική δόση φαρμάκων, σε ηλικία 36 ετών.

Μετά τον θάνατό της διάσημης πρωταγωνίστριας ταινιών όπως «Οι άνδρες προτιμούν της ξανθές» και «Μερικοί το προτιμούν καυτό», το σπίτι απέκτησε διάφορους ιδιοκτήτες.

Τελευταίοι ιδιοκτήτες του ιστορικού σπιτιού υπήρξαν η Μπράινα Μιλστάιν, μια πλούσια κληρονόμος, και ο Ρόι Μπανκ, ένας παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι οι οποίοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν.

Το ζευγάρι που έχει και το γειτονικό σπίτι της ισόγειας κατοικίας, αποφάσισε να το κατεδαφίσει με σκοπό να το επεκτείνει. Τα σχέδια τους «χάλασε» γρήγορα η δημοτική Αρχή του Λος Άντζελες η οποία ακύρωσε την άδεια κατεδάφισης για να το προφυλάξει.

Η απόφαση των Αρχών έκανε τους ιδιοκτήτες να πάνε την υπόθεση στο δικαστήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουν πάρει επίσημη απόφαση.

Η μετατροπή του σπιτιού σε ιστορικό μνημείο δεν απαγορεύει την κατεδάφισή του αλλά απαιτεί πλήρη έλεγχο από τη δημοτική επιτροπή δημόσιας κληρονομιάς.

Το ζευγάρι θέλοντας να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, πρότεινε να μεταφέρει το σπίτι σε άλλο σημείο ώστε να παραμείνει προσβάσιμο για τους φαν της σταρ.

Η επιλογή του ζευγαριού εξετάζεται ακόμα, σύμφωνα με την Παρκ.

«Η ομάδα μου και εγώ η ίδια εργαστήκαμε σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το σπίτι σε ένα μέρος όπου το κοινό θα μπορούσε πραγματικά να το επισκέπτεται και να περνάει εκεί χρόνο», εξήγησε η δημοτική σύμβουλος.

πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις