Δευτέρα, 1 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Το Βατικανό απαγορεύει στους εργαζόμενους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου να έχουν τατουάζ και piercings

Το Βατικανό απαγορεύει στους εργαζόμενους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου να έχουν τατουάζ και piercings
REUTERS

Για να διαφυλάξει την «ευπρέπεια» του χώρου, το Βατικανό απαγόρευσε τα τατουάζ και piercings στους εργαζόμενους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο νέος κανονισμός, που δημοσιοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (29-30.06.2024), ισχύει για τους λαϊκούς εργαζόμενους της Φάμπρικα ντι Σαν Πιέτρο, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη λειτουργία της εκκλησίας. Οι περίπου 170 άνθρωποι που εργάζονται στη βασιλική στο Βατικανό δεν πρέπει να φέρουν εμφανή τατουάζ ή body piercings.

Ο πατήρ Έντσο Φορτουνάτο, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Βασιλικής, είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι με τον κανονισμό αυτόν κωδικοποιούνται οι κανόνες που ίσχυαν και στο παρελθόν «σε διαφορετική μορφή». Διέψευσε ωστόσο τις πληροφορίες ιταλικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορευτεί να εργάζονται στη Φάμπρικα ντι Σαν Πιέτρο οι λαϊκοί που διατηρούν ερωτικό δεσμό χωρίς να είναι παντρεμένοι. Χαρακτήρισε μάλιστα «κουτσομπολιά» αυτά τα δημοσιεύματα.

Ο κανονισμός ορίζει ότι το προσωπικό θα πρέπει να διάγει «υποδειγματικό θρησκευτικό και ηθικό βίο», τόσο στην ιδιωτική όσο και στην οικογενειακή ζωή του, «σύμφωνα με το δόγμα της Εκκλησίας».

Με βάση τις διδαχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το σεξ μεταξύ ατόμων που δεν είναι παντρεμένα μεταξύ τους είναι αμαρτία. Ακόμη και τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια θα πρέπει να απέχουν από το σεξ.

Ο πάπας Φραγκίσκος εξόργισε ορισμένους συντηρητικούς, αναφέροντας πολλές φορές ότι η Εκκλησία θα πρέπει να επικεντρωθεί στο έλεος και τη συγχώρεση αντί για την αυστηρή τήρηση των κανόνων της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις