Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Σνόουντεν, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Σνόουντεν, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλων των υποκλοπών από τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

«Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε», είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όταν ο Αμερικανός πληροφορικός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) θελήσει να δώσει στοιχεία «θα τα δεχθούμε πρόθυμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Εξάλλου η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τόμας Όπερμαν. Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν χθες στην Μόσχα.

Ερωτηθείς νωρίτερα σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι οι καταθέσεις προσώπων που είναι ενήμερα για την υπόθεση αυτή εναπόκειται είτε στην γερμανική δικαιοσύνη ή στην αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδιακής βουλής, σώματα δηλαδή «ανεξάρτητα από την γερμανική κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις γερμανικές αρχές ο Σνόουντεν – Τι γράφει η επιστολή του στη Μέρκελ

Η επιστολή Σνόουντεν στη Μέρκελ: «Ξέρω πολλά, θέλω να καταθέσω»

Ο Σνόουντεν βρήκε δουλειά σε ρωσικό ιστότοπο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε