Site icon NewsIT

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Σνόουντεν, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

01.11.2013 | 18:48
Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τον Σνόουντεν, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλων των υποκλοπών από τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

«Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε», είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όταν ο Αμερικανός πληροφορικός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) θελήσει να δώσει στοιχεία «θα τα δεχθούμε πρόθυμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Εξάλλου η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τόμας Όπερμαν. Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν χθες στην Μόσχα.

Ερωτηθείς νωρίτερα σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι οι καταθέσεις προσώπων που είναι ενήμερα για την υπόθεση αυτή εναπόκειται είτε στην γερμανική δικαιοσύνη ή στην αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδιακής βουλής, σώματα δηλαδή «ανεξάρτητα από την γερμανική κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις γερμανικές αρχές ο Σνόουντεν – Τι γράφει η επιστολή του στη Μέρκελ

Η επιστολή Σνόουντεν στη Μέρκελ: «Ξέρω πολλά, θέλω να καταθέσω»

Ο Σνόουντεν βρήκε δουλειά σε ρωσικό ιστότοπο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version