Κόσμος

Τον καταδίκασαν γιατί τράβηξε τα μαλλιά του γιου του!

Ιταλός τουρίστας επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμωρήσει το γιο του, την ώρα που η οικογένεια δειπνούσε σε εστιατόριο τη Στοκχόλμης.

Η σουηδική δικαιοσύνη, όμως, τον καταδίκασε για επίθεση στο 12χρονο αγόρι. “Το δικαστήριο κρίνει ότι αποδείχθηκε πως ο Τζιοβάνι Κολασάντε προκάλεσε εκούσια πόνο στο γιο του, τραβώντας του τα μαλλιά. Η κίνηση αυτή πρέπει να θεωρηθεί επίθεση”, εξηγεί το δικαστήριο στην απόφασή του, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Κολασάντε, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήθελε να κάνει κακό στο γιο του, καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 6.600 σουηδικών κορωνών (724 ευρώ).

Το 1979 η Σουηδία απαγόρευσε εντελώς τη σωματική τιμωρία των παιδιών. Ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που το έκανε αυτό και οι Σουηδοί, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο νόμο αυτό, δεν διστάζουν να καταγγέλλουν αυτού του είδους την τιμωρία στην αστυνομία.

Ο 45χρονος Κολασάντε επισκεπτόταν οικογενειακά την Στοκχόλμη μαζί με φίλους τον Αύγουστο, όταν όλοι μαζί επισκέφθηκαν ένα εστιατόριο με σουηδική κουζίνα.

Ο γιος του Μικέλε ήθελε να φύγει από το εστιατόριο, λέγοντας ότι προτιμάει να φάει πίτσα. Για να τον κρατήσει, ο πατέρας τον έπιασε από τα μαλλιά.

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν τότε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε αμέσως τον Ιταλό τουρίστα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού