Κόσμος

Τουλάχιστον 18 μετανάστες αγνοούνται από νέο ναυάγιο στην κεντρική Μεσόγειο

Τουλάχιστον 18 μετανάστες είναι αγνοούμενοι μετά από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο, σε περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Το πλοίο Nadir της γερμανικής ΜΚΟ εντόπισε και διέσωσε 22 μετανάστες που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο του ναυαγίου. Τους μετέφερε στο νησί της Λαμπεντούζα και, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι έχουν καταγωγή από την υποσαχάρια Αφρική.

Όπως είπαν στους άνδρες και στις γυναίκες που τους πρόσφεραν φαγητό και στους γιατρούς που τους εξέτασαν, χθες Σάββατο (8.4.2023) το απόγευμα επιβιβάσθηκαν σε πλοιάριο μήκους επτά μέτρων, το οποίο σάλπαρε από την πόλη Σφαξ της Τυνησίας.

Το πλοιάριο, κατασκευασμένο κυρίως από σίδερο, ναυάγησε περίπου στα μισά του ταξιδιού και τους διασωθέντες μετέφερε στην ξηρά η γερμανική ΜΚΟ Resqship.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ