Κόσμος

Τούνμπεργκ: Μαζί με χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη Λωζάνη για το κλίμα

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μετείχε σήμερα σε διαδήλωση στη Λωζάνη στην Ελβετία κατά τις κλιματική αλλαγής μαζί με χιλιάδες ακόμη κόσμου.

Την επόμενη εβδομάδα η Τούνμπεργκ αναμένεται να να μετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. “Αν δεν υπάρχει φύση, δεν υπάρχει μέλλον”, “Και 1 και 2 και 3 βαθμοί. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” ήταν δύο από τα συνθήματα που φώναζαν οι νέοι που είχαν συγκεντρωθεί στην Λωζάνη για να διαμαρτυρηθούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Thunberg
photo Reuters

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με επευφημίες την 17χρονη Τούνμπεργκ στην αρχή της πορείας, όπου κάποιοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα: “Να αλλάξουμε το σύστημα. Όχι το κλίμα”.

Η πορεία αυτή, στην οποία μετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την ελβετική συλλογικότητα Απεργία για το Κλίμα, είχε διοργανωθεί με αφορμή την πρώτη επέτειο του κινήματος Απεργία για το Κλίμα στην Ελβετία.

Οι εκκλήσεις της Τούνμπεργκ, η οποία μετείχε σε διαδήλωση στη Λωζάνη και τον Αύγουστο, είχαν απήχηση ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην Ελβετία, όπου πολλές πόλεις και καντόνια κήρυξαν “κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης” καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε “απεργίες για το κλίμα”. Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στη Βέρνη ανέρχονταν σε 100.000.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη Λωζάνη η νεαρή ακτιβίστρια θα μεταβεί στο Νταβός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο να δράσει για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Εκεί αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που θα δώσει και αυτός το παρών και μένει να δούμε αν το κλίμα μεταξύ τους θα είναι ψυχροπολεμικό όπως και στην συνέλευση του ΟΗΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον