Κόσμος

Τουρκία: 15 συλλήψεις και 8 απελάσεις για σχέσεις με την ισραηλινή Μοσάντ

Δικαστήριο στην Τουρκία αποφάσισε να συλληφθούν και επίσημα 15 άνθρωποι και να απελαθούν άλλοι οκτώ που φέρονται ότι σχετίζονται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση TRT Haber τα άτομα αυτά που συνεργάζονταν με τη Μοσάντ είχαν βάλει στο στόχαστρο Παλαιστίνιους που ζουν στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή την εβδομάδα οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 34 πρόσωπα, αφού προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν επιχειρήσει να καταδιώξει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός των παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Το ρεπορτάζ του TRT Haber δεν διευκρίνισε τι αποφασίστηκε στο δικαστήριο για τους υπόλοιπους 11 προσαχθέντες.

Η Τουρκία, σε αντίθεση με τις περισσότερες δυτικές χώρες, δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς. Η Τουρκία έχει επικρίνει δημοσίως το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της