Κόσμος

Τουρκία: Eξι οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Τουρκία, την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων ανέβηκε στα έξι, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Οι νεκροί έφτασαν τους έξι αφού εντοπίστηκαν σήμερα τα πτώματα δύο εργατών οι οποίοι επιχειρούσαν να σβήσουν τις φλόγες. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο τουριστικό θέρετρο Μπόντρουμ. Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

Δέκα πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή, ενώ από την Τετάρτη τέθηκαν υπό έλεγχο άλλες 88, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα αεροπλάνα που τα ελικόπτερα που έστειλε η Μόσχα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο Ερντογάν δέχτηκε δριμεία κριτική όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ το πρόβλημα των πυρκαγιών επιδεινώνεται στη χώρα, το ένα τρίτο του εδάφους της οποίας είναι δασικές εκτάσεις. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP) κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη διάλυση των υποδομών ενός ημικρατικού οργανισμού που διέθετε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Ο κυριότερος λόγος αυτών των προβλημάτων με τα αεροπλάνα είναι ότι η Τουρκική Αεροναυτική Ένωση δεν ήταν ικανή να εκσυγχρονίσει τον στόλο και την τεχνολογία της», απάντησε ο Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στη Μαναβγκάτ, μια πόλη που επλήγη από τις πυρκαγιές.

Κατά μέσο όρο, την τελευταία δεκαετία εκδηλώνονταν περισσότερες από 2.600 πυρκαγιές κάθε χρόνο στην Τουρκία, όμως πέρσι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 3.400, σύμφωνα με τον Χουσρέβ Οζκαρά, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τούρκων Δασολόγων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ