Τετάρτη, 4 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Τουρκία: Αντιδρά ξανά για την προβολή της Famagusta στο Netflix – «Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική»

Τουρκία: Αντιδρά ξανά για την προβολή της Famagusta στο Netflix – «Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική»

«Αυτοί φτιάνουν σειρές, ταινίες και κάνουν προπαγάνδα μέσω αυτών, εμείς δεν το χρειαζόμαστε», είπε ο βουλευτής και πρόεδρος επιτροπής ψηφιακών μέσων της εθνοσυνεύλευσης της Τουρκίας, Hüseyin Yayman, για τη Famagusta.

Συνεχίζει να αντιδρά η Τουρκία για την προβολή της Famagusta στο Netflix, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα και ψέματα από την ελληνική πλευρά.

Μετά το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών που μίλησε για μαύρη προπαγάνδα και διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, τώρα ο βουλευτής Hüseyin Yayman έφερε ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

«Δεν εγκρίνουμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε την προβολή της σειράς στο Netflix. Είναι μία από τις πλατφόρμες με τους περισσότερους συνδρομητές στην Τουρκία. Είναι επίσης μέσα στις 10 κορυφαίες στον κόσμο.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι ευαισθησίες του έθνους μας και θα υπάρξει λύση», είπε.

Ο Τούρκος πολιτικός ανακοίνωσε πως θα καλέσουν τον εκπρόσωπο του Netflix στην Τουρκία για να μιλήσουν τουλάχιστον για το πώς θα ακολουθήσουν έναν οδικό χάρτη.

«Ποτέ δεν θα εγκρίνουμε να στρέψει άδικα η ελληνοκυπριακή πλευρά το Κυπριακό προς άλλη κατεύθυνση μέσω μιας σουρεαλιστικής σειράς, αποσυνδεδεμένης από την πραγματικότητα και να το κατευθύνει με μια επιχείρηση προπαγάνδας.

Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» δήλωσε.

Ο Yayman ταυτόχρονα, ζήτησε από την τουρκική βιομηχανία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών να εξηγήσει σε όλον τον κόσμο το κυπριακό ζήτημα.

«Όπως αυτοί κάνουν προπαγάνδα για τον άδικο σκοπό τους, φτιάνουν σειρές, ταινίες και κάνουν προπαγάνδα μέσω αυτών, εμείς δεν το χρειαζόμαστε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», είπε.

Η Famagusta έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στο Netflix στις 20 Σεπτεμβρίου, με την Άγκυρα να αντιδρά κατηγορηματικά για αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις