Κόσμος

Τουρκία: Εννέα πτώματα ξεβράστηκαν στις ακτές της Αττάλειας πιθανότατα Σύροι μετανάστες

Τα πτώματα εννέα ανθρώπων ξεβράστηκαν σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στις ακτές της Αττάλειας στη νότια Τουρκία. Η συντριπτική πλειοψηφία των σορών μπορεί να είναι Σύροι μετανάστες που χάθηκαν στη θάλασσα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις αρχές.

Μετά τον εντοπισμό των έξι πρώτων πτωμάτων, το κυβερνείο της επαρχίας Αττάλεια, στη νότια Τουρκία ανέφερε πως «προσδιορίστηκε πως τα παπούτσια και τα ρούχα που βρέθηκαν πάνω σε πέντε πτώματα είχαν κατασκευαστεί στη Συρία».

Άλλα δύο πτώματα εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου στην ίδια επαρχία και άλλο ένα 200 χλμ. δυτικότερα, στη γειτονική επαρχία Μούγλα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με το κυβερνείο της Αττάλειας, πέντε από τα πρώτα έξι πτώματα που ξεβράστηκαν στις ακτές μπορεί να ήταν μετανάστες που είχαν ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου για τον διάπλου από τον βόρειο Λίβανο ή τη νότια Συρία προς την Κύπρο, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρεσβεία του Λιβάνου στην Άγκυρα είχε ανακοινώσει στις 11 Δεκεμβρίου πως ένα σκάφος, που είχε αναχωρήσει από αυτή τη ζώνη με 90 επιβαίνοντες, είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως ένα από τα πτώματα που ξεβράστηκαν στην Αττάλεια μπορεί να ήταν μία νεαρή γυναίκα από την Τουρκία που είχε εξαφανιστεί από τις αρχές Ιανουαρίου σε αυτή την παράκτια πόλη. Εξετάσεις DNA διενεργούνται τη Δευτέρα(22.01.2024), σύμφωνα με τον Τύπο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), περισσότεροι από 3.000 μετανάστες εξαφανίστηκαν κατά τον διάπλου της Μεσογείου το 2023, ο μεγαλύτερος απολογισμός από το 2017.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον