Κόσμος

Τουρκία και Συρία αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους με «μεσολαβητές» τη Ρωσία και το Ιράν

Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις με την Συρία, σχέσεις που διερράγησαν και μετατράπηκαν σε εχθρότητα κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Στην συνάντηση μετείχαν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των τεσσάρων χωρών,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι τέσσερις υπουργοί και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών συζήτησαν για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Συρία και την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας – Δαμασκού.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε πως και οι τέσσερις χώρες επιβεβαίωσαν “την επιθυμία τους στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και στην ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την ταχεία επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ