Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τουρκία: Νέα αναβολή στην επικύρωση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Νέα αναβολή στην επικύρωση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Την αναβολή της συζήτησης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποφάσισε η Επιτροπή Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης στην Τουρκία.

Η Τουρκία καθυστερεί εδώ και 18 μήνες να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, απογοητεύοντας τους συμμάχους της.

Η αρχή έγινε τον πέρυσι τον Μάιο, όταν ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφερε αντιρρήσεις στα αιτήματα τόσο της Σουηδίας όσο και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Τουρκία ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας τελικά τον Απρίλιο, όμως, μαζί με την Ουγγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κρατά την Σουηδία σε αναμονή, ζητώντας από τη Στοκχόλμη να πάρει περισσότερα μέτρα για να καταστείλει αυτούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της και η Τουρκία τους θεωρεί τρομοκράτες.

«Λόγω της έλλειψης σαφήνειας του υπό συζήτηση θέματος και της έλλειψης ωριμότητας των διαπραγματεύσεων, τα άρθρα της πρότασης δεν πρέπει να συζητηθούν και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τερματιστούν» αναφέρεται στην εισήγηση των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), την οποία υιοθέτησε η Επιτροπή, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ΤRT.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις