Τρίτη, 15 Οκτ.
24oC Αθήνα

Τουρκία: Νεκρή βρέθηκε η 21χρονη φοιτήτρια που αγνοούνταν επί 18 μέρες

Τουρκία: Νεκρή βρέθηκε η 21χρονη φοιτήτρια που αγνοούνταν επί 18 μέρες

Το πτώμα μιας 21χρονης φοιτήτριας, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και 18 ημέρες, βρέθηκε στην επαρχία Βαν, στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα (15.10.2024) το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η σορός της 21χρονης Ρογίν Κ. εντοπίστηκε στις όχθες της λίμνης Βαν, κοντά στο χωριό Μολά Κασίμ της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Αλί Γερλικαγιά σε ανάρτηση στο Χ, δίνοντας στη δημοσιότητα την ταυτότητα του θύματος. Η άτυχη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Βαν.

Τελευταία φορά που είδαν την Ρογίν ζωντανή ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου, την ώρα που έφευγε από τη φοιτητική εστία όπου έμενε.

Οι αρχές δεν έχουν, προς το παρόν, διευκρινίσει τα αίτια θανάτου της, ούτε αν πρόκειται για δολοφονία. Εκατοντάδες γυναίκες διαδηλώνουν εδώ και δύο εβδομάδες στην Τουρκία για να καταγγείλουν τη μάστιγα των γυναικοκτονιών στη χώρα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanlife65.com (@vanlife65haber)

Μια διπλή γυναικοκτονία, κατά την οποία το ένα θύμα, ηλικίας 19 ετών, αποκεφαλίστηκε, στις αρχές Οκτωβρίου στη Κωνσταντινούπολη, όπως και η δολοφονία τον Αύγουστο ενός κοριτσιού ηλικίας 8 ετών και μιας αστυνομικού ηλικίας 26 ετών τον Σεπτέμβριο, έχουν συγκλονίσει την Τουρκία.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις ζητούν την επιστροφή της Τουρκίας στη Συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης στη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, την οποία κατήγγειλε η Άγκυρα το 2021.

Από την 1η Ιουλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου, 117 γυναίκες έχουν «δολοφονηθεί» και 110 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους «με ύποπτο τρόπο», υποθέσεις που συχνά ταξινομούνται ως «αυτοκτονίες», σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, τον οποίο συγκέντρωσαν φεμινιστικές οργανώσεις, βάσει υποθέσεων που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις