Site icon NewsIT

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποιεί τα… κρεμμύδια για να χτυπήσει τον Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία

10.04.2023 | 10:31
Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποιεί τα… κρεμμύδια για να χτυπήσει τον Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία

Το… κρεμμύδι βρήκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως όπλο για να χτυπήσει τον μεγάλο του αντίπαλο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία.

Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα στη Τουρκία έχουν πάρει φωτιά, λόγω του τεράστιου πληθωρισμού και φυσικά ακόμα και τα… ταπεινά κρεμμύδια κοστίζουν μια περιουσία. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το βρήκε αυτό ως μια καλή ευκαιρία για να χτυπήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει επικεντρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στην ακρίβεια που μαστίζει τα τουρκικά νοικοκυριά και μιλώντας μέσω βίντεο χρησιμοποίησε το κρεμμύδι ως… όπλο κατά του μεγάλου αντιπάλου του στις εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βίντεο ο μπροστάρης της συμμαχίας των 6 κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, μίλησε για άλλη μια φορά μέσα από την… περίφημη κουζίνα του, κρατώντας ένα κρεμμύδι.

DW: Τέλος εποχής για Ερντογάν; Ποιοι είναι οι σύμμαχοί του στις εκλογές στην Τουρκία

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και επιτέθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

«Να είστε σίγουροι πως δεν σέβονται τους συμπολίτες τους. Διότι δεν τους έμεινε, τίποτα, κανένα αφήγημα. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η ατζέντα μας. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι το θέμα του πολίτη. Εκείνοι ξέρουν πως όταν θα έρθω στην εξουσία, θα έρθει η δημοκρατία, θα ξεκινήσει η ροή των χρημάτων, θα έρθουν οι επενδύσεις, θα πέσει η ισοτιμία του συναλλάγματος, θα αυξηθεί η αγοραστική δύναμη και θα έρθει η ευημερία», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στη συνέχεια ο εκλεκτός της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία έκανε αναφορά στην τιμή των κρεμμυδιών.

Σόου Ερντογάν με συνθήματα γηπέδου στην ανακοίνωση ότι η Τουρκία διαθέτει πλέον και αεροπλανοφόρο

«Τόσο απλό κι όλα αυτά σίγουρα θα γίνουν. Αν όμως εκείνος (σ.σ.: Ερντογάν) παραμείνει στην εξουσία, αυτό το κρεμμύδι που έχω στο χέρι μου θα πάει στις 100 λίρες! Σήμερα κοστίζει 30 λίρες. Ένα απλό κρεμμύδι είναι, ένα κρεμμύδι. Δεν ντρέπονται; Τον λαό τον υποχρέωσαν σε ένα ξερό κρεμμύδι» τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version