Κόσμος

Τουρκία: Οι fans των Muse τους καλούν να ακυρώσουν live τους λόγω Ιμάμογλου – «Ο διοργανωτής υποστηρίζει τον φασισμό»

«Αν έχετε ψήγμα αξιοπρέπειας (και δεν χρειάζεστε απεγνωσμένα χρήματα), ακυρώστε αυτή τη συναυλία»

Εν μέσω σφοδρών διαδηλώσεων για την φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, οι χιλιάδες θαυμαστές των Muse ζητούν από το συγκρότητα να ακυρώσει live του στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τον διοργανωτή της συναυλίας ότι υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση.

«Θα θέλαμε να (έρθετε), αλλά ο διοργανωτής αυτής της συναυλίας υποστηρίζει τον φασισμό. Ενάντια στη νεολαία. Σκεφτείτε το καλά», έγραψε η Τουρκάλα ηθοποιός Μπέρνα Λατσίν στο X, μαζί με μια ανάρτηση των Muse που ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη πωλήσεων εισιτηρίων για τη συναυλία του που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου.

«Αν έχετε ψήγμα αξιοπρέπειας (και δεν χρειάζεστε απεγνωσμένα χρήματα), ακυρώστε αυτή τη συναυλία», προέτρεψε ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου σε μια ανάρτηση, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, έχουν συλληφθεί μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα στις 19 Μαρτίου.

Ο Αμπντουλχαντίρ Εζκάν, επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας που διοργανώνει τη συναυλία, της DBL Entertainment, καταδίκασε το Σάββατο (26.03.2025) με ανάρτηση στο Χ επιθέσεις σε ένα κατάστημα τουρκικής αλυσίδας καφέ, ο ιδρυτής της οποίας είναι φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση. Είχε γίνει κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά αυτής της αλυσίδας καφέ.

Ο Εζκάν κατηγόρησε για «προδοσία» τους δράστες αυτής της βίαιης ενέργειας που σημειώθηκε στο περιθώριο μιας μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το οποίο προέρχεται ο Ιμάμογλου, καλεί από την περασμένη εβδομάδα σε μποϊκοτάζ δεκάδων τουρκικών εταιρειών και οργανώσεων που είναι γνωστό ότι βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση σε αυτήν.

Ο Ιμάμογλου, κύριος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνελήφθη στις 19 Μαρτίου και προφυλακίστηκε τέσσερις ημέρες αργότερα με την κατηγορία της «διαφθοράς», μια κατηγορία που αρνείται.

Η σύλληψή του πυροδότησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο μετά από εκείνο του Γκεζί, το 2013.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας