Site icon NewsIT

Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις Ιμάμογλου μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη στις δημοτικές εκλογές

01.04.2024 | 00:12
Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις Ιμάμογλου μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη στις δημοτικές εκλογές

Istanbul Mayor Ekrem Imamoglu, mayoral candidate of the main opposition Republican People's Party (CHP), accompanied by CHP Istanbul Provincial Chairman Ozgur Celik, talks to media at his party's local headquarters in Istanbul, Turkey March 31, 2024. REUTERS/Murad Sezer

Μεγάλος κερδισμένος των δημοτικών εκλογών της Τουρκίας είναι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εξασφάλισε διαφορά 10 μονάδων έναντι του εκλεκτού του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

“Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη” δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις πρώτες δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές. 

Ο ίδιος είπε πως μετά την καταμέτρηση του 96% των ψήφων προηγείται με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους από τον αντίπαλό του, υποψήφιο του AKP.

Ο Ιμάμογλου ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, τα μέλη της παράταξής του για τη μεγάλη νίκη αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν στην εκλογική διαδικασία.

Ο Ιμάμογλου είχε πάρει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στις εκλογές του 2019, έπειτα από 25 χρόνια. Για τον Ερντογάν η ανάκτηση του δήμου της Κωνσταντινούπολης, από όπου ξεκίνησε την αναρρίχησή του στην πολιτική έγινε έκτοτε στόχος ζωής. Ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα. Η μεγαλούπολη θα ήταν σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» για να ενισχύσει την εξουσία του ο Ερντογάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version