Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 200 συλλήψεις πριν το Pride της Κωνσταντινούπολης

Η αστυνομία στην Τουρκία έκανε περισσότερες από 200 συλλήψεις ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ πριν την Πορεία Υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης.

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η οποία ήταν απαγορευμένη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Όπως κάθε χρονιά, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν επί μία ώρα πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL μέτρησε τουλάχιστον 200 συλλήψεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γη της νοθευμένης ελιάς: Έρευνα στη Γαλλία σε 22 μάρκες ελαιολάδου αποκάλυψε στην σύστασή τους μέχρι και λιπαντικά κινητήρων
Τα έλαια περιέχουν έναν έως τρεις φθαλικούς εστέρες ή πλαστικοποιητές, οι οποίοι ως ενδοκρινικοί διαταράκτες θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία
Μπουκάλια με ελαιόλαδο