Κόσμος

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά το “φιάσκο” με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία μετά τον πανικό που προκάλεσε η κυβέρνηση. Άλλο ένα "χαστούκι" στον Ερντογάν για το πως διαχειρίζεται την κατάσταση με τον κορονοϊό. Σχεδόν 1.200 οι νεκροί.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, αφού ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να σπεύσουν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν.

Δυσαρέσκεια Ερντογάν

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ ανέφεραν σήμερα ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όσο και η επιστημονική επιτροπή ήταν ενοχλημένοι από τον κακό συντονισμό μετά την ανακοίνωση της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε αιφνίδια την Παρασκευή το βράδυ δύο ώρες μετά την ενημέρωση τύπου από τον ίδιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέφερε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας ως μέρος της διαδικασίας που ακολουθείται με πολύ προσπάθεια.

“Είμαι υπεύθυνος”

“Οι εικόνες που εμφανίστηκαν τις πρώτες ώρες δεν συμβαδίζουν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με εξαιρετικό τρόπο” ισχυρίστηκε ο Σουλεϊμάν Σοϋλού.

Καμία τέτοια εικόνα δεν θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί σε μια υπόθεση για την οποία ήμουν υπεύθυνος μετά την εμπειρία που έχω βιώσει. Ήταν ένα βήμα για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όσο ήταν δυνατόν. Ήταν ένα βήμα που έγινε με καλή θέληση για να σταματήσει η μόλυνση κατά το Σαββατοκύριακο όσο ήταν δυνατόν να γίνει. Οι πολίτες μου που δεν ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρος στον οποίο θα είμαι πιστός ως το τέλος της ζωής μου, ας με συγχωρήσουν. Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών”, είπε.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η απαγόρευση ανακοινώθηκε στις 21.44 όταν είχαν ήδη κλείσει οι υπεραγορές, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκε συνωστισμός σε φούρνους και μικρά μαγαζιά με τρόφιμα.

“Είναι αλήθεια. Αυτό δεν το είχα προβλέψει”, είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι δέχτηκε και τις κριτικές και τις προσβολές.

Ο Κεμάλ Κιλτιζντάρογλου, δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση και υποστήριξε ότι ο Σοϋλού παραιτήθηκε για να σώσει τον πρόεδρο Ερντογάν.ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής πρόκειται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.

1.198 θάνατοι από τον κορονοϊό

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 4.789 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και άλλοι 97 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.198, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 3.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει ενώ διενεργήθηκαν άλλα 35.720 διαγνωστικά τεστ.

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 56.956

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1