Κόσμος

Τουρκία: Σοκάρει ο ιμάμης Χαλίλ Κονακτζί – «Για όσους δεν νηστεύουν υπάρχει και ο ξυλοδαρμός»

Ο ιμάμης του τζαμιού Melike Hatun στην Άγκυρα, Χαλίλ Κονακτζί, γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, προχώρησε σε νέες δηλώσεις εναντίον όσων δεν νηστεύουν. Πρότεινε μάλιστα για εκείνους, την ποινή του ξυλοδαρμού.

«Φυσικά και υπάρχει εξαναγκασμός στο Ισλάμ. Υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία. Πώς υπάρχει; Υπάρχει ποινή για αυτούς που δεν προσεύχονται. Τώρα μπορεί να μην εφαρμόζεται. Υπάρχει επίσης ποινή στη θρησκεία για αυτούς που δεν νηστεύουν. Υπάρχει ο ξυλοδαρμός. Άρα υπάρχει καταναγκασμός στην θρησκεία» ακούγεται να λέει ο ιμάμης σε βίντεο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι αντιδράσεις

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στην Τουρκία χαρακτηρίζει τον ιμάμη «τρελό».

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ιμάμης του τζαμιού, κυβερνητικό στέλεχος. Λέει ότι όσοι δεν νηστεύουν και δεν προσεύχονται πρέπει να κακοποιούνται» σημειώνει, λέγοντας πως είναι μελανό σημείο στην ιστορία οι δηλώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος ιμάμης, πρόσφατα είχε βάλει στο στόχαστρο τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο, συγκρίνοντάς τες με «κρέας στα κρεοπωλεία».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στη Βρετανία με τον Τζέι Ντι Βανς που χλεύασε τα σχέδια για ειρήνη στην Ουκρανία: «Τυχαία χώρα που δεν έχει πολεμήσει εδώ και 30 ή 40 χρόνια»
«Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά, η καλύτερη λύση είναι η συμφωνία που προωθεί ο Τραμπ για τα ορυκτά», είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς