Πέμπτη, 3 Οκτ.
26oC Αθήνα

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με Μπαχτσελί για ελληνοτουρκικά, Ισραήλ και Κυπριακό

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με Μπαχτσελί για ελληνοτουρκικά, Ισραήλ και Κυπριακό
AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως με τον κυβερνητικό του εταίρο και αρχηγό του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν κατά του Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στην Κύπρο και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία, ενώ μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε αξιολόγηση της κατάστασης σε τακτικό επιχειρησιακό επίπεδο και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου οι θέσεις που θα διατυπώσουν οι αρχηγοί των τριών κλάδων.

Μέλη του Συμβουλίου θα παρουσιάσουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο πεδίο όσον αφορά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων μαχητών σε Βόρειο Ιράκ και Συρία, σε σχέση και με το άνοιγμα που επιχειρεί η Τουρκία προς τη Δαμασκό.

Θα συζητηθούν επίσης άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις