Σάββατο, 26 Οκτ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα – Ήταν μέλη του PKK

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα – Ήταν μέλη του PKK

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών δημοσίευσε σήμερα (24.10.2024) τα ονόματα των δύο δραστών της χθεσινής (23.10.2024) τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως Αλί Ορέκ, ήταν μέλος του PKK και είχε την κωδική ονομασία «Ρότζερ» ενώ το όνομα της γυναίκας είναι Mine Sevjin Alçiçek, η οποία ήταν εξίσου μέλος της κουρδικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει νωρίτερα στην Άγκυρα από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

 

Παράλληλα, διακόπτει την περιοδεία του στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία και ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οζγκιούρ Οζέλ.

Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην Άγκυρα.

 

Αντίποινα της Τουρκίας στο PKK

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετά την επίθεση στην Άγκυρα βομβαρδίστηκαν 47 στόχοι, θέσεις της κουρδικής οργάνωσης PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας. Οι δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Oι υπουργοί Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είχαν «δείξει» εξαρχής ως υπεύθυνο για την επίθεση το ΡΚΚ. O μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, διεθνοποιώντας το θέμα, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι την τρομοκρατική επίθεση σχεδίασε και πραγματοποίησε το PKK και υποστήριξε ότι παρακλάδια του ΡΚΚ έχουν παρουσία στη Συρία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις