Κόσμος

Τουρκία: Τεράστιες ουρές για μπαγιάτικο ψωμί – Πωλείται μισοτιμής ή χαρίζεται

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία και η ραγδαία υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φέρει τα πάνω-κάτω τόσο στην ζωή των πολιτών και την αγορά της χώρας. Πολλοί είναι αυτοί που είναι αντιμέτωποι με την φτώχεια, καθώς πλέον δεν μπορούν να αγοράσουν βασικά είδη για την καθημερινή του επιβίωση, όπως μια φρατζόλα ψωμί. 

Οι εικόνες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. Πλήθος κόσμου συνωστίζεται σε ουρές για να πάρει μπαγιάτικο ψωμί, αφού είτε πωλείται μισοτιμής είτε χαρίζεται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Τουρκία έχει ομάδα «κρούσης» για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Υπάλληλοι της κυβέρνησης πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τους μπακάληδες προκειμένου να ελέγξουν τις τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα