Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τουρκία: Τρεις νεκροί από μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Τσεσμέ της Σμύρνης

Τουρκία: Τρεις νεκροί από μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Τσεσμέ της Σμύρνης

Τραγωδία με τρεις νεκρούς από τη δασική φωτιά που ξέσπασε σήμερα (15.07.2024) στην επαρχία της Σμύρνης στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι τρία πτώματα βρέθηκαν στη ζώνη όπου μαίνεται η φωτιά, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης της Τουρκίας. Συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι φλόγες στη δασική περιοχή του Αλατσατί.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 16 πυροσβεστικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Η Τουρκία, όπου η θερμοκρασία φτάνει ή και ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολλές επαρχίες εδώ και έναν μήνα, τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων γρήγορα τίθενται υπό έλεγχο.

Στα τέλη Ιουνίου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στη νοτιοανατολική Τουρκία, πιθανότατα λόγω κακής συντήρησης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις