Κόσμος

Τουρκία: Ζητά εξηγήσεις από το Βέλγιο για το… PKK!

Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρεσβευτή του Βελγίου, σχετικά με δικαστική απόφαση που απαγορεύει την άσκηση ποινικής δίωξης, σε άτομα που σχετίζονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του Βελγίου στην Άγκυρα και τον ενημέρωσε σχετικά με μία δικαστική απόφαση του Βελγίου, η οποία, σύμφωνα με την άποψη της Τουρκίας εμποδίζει την άσκηση ποινικών διώξεων, ανθρώπων που σχετίζονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το ίδιο υπουργείο είχε χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή ως απαράδεκτη, δηλώνοντας ότι αναμένει από το Βέλγιο “να δράσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.”

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού