Site icon NewsIT

Τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν τραγουδάει το τραγούδι του – «Εκλιπαρεί για ψήφους» λένε τα ΜΜΕ

05.05.2023 | 08:59
Τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν τραγουδάει το τραγούδι του – «Εκλιπαρεί για ψήφους» λένε τα ΜΜΕ

Στα ύψη βρίσκεται ο προεκλογικός «πυρετός» στην Τουρκία, αφού απομένουν λιγότερο από 10 ημέρες για τις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγουδάει το τραγούδι που είναι γραμμένο για αυτόν και υποστηρίζει ότι «ο λαός του δεν θα θυσιάσει τον ηγέτη του για λίγες πατάτες και κρεμμύδια», προκαλώντας την αντίδραση των ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του στην Κερασούντα ότι «ο λαός μου δεν θα θυσιάσει τον ηγέτη του [σ.σ. στις εκλογές] για λίγες πατάτες και κρεμμύδια».

«Αυτά τα εδάφη της Κερασούντας είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα ‘κάνει κόλαση’ την πατρίδα στους κλακαδόρους του όρους Καντίλ ( Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές. Εγώ ξέρω πως εσείς δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας, για λίγα κρεμμύδια και πατάτες», είπε ο Ερντογάν που «ψάχνει» την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν τραγουδάει το τραγούδι που γράφτηκε για αυτόν

Λόγω των φονικών σεισμών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν θα έχει τραγούδια στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Όμως, ο ίδιος τραγούδησε το τραγούδι που γράφτηκε για αυτόν, του οποίου οι στίχοι λένε μεταξύ άλλων «εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

«Τα πάντα είναι για την Τουρκία. Τα όνειρα μας και οι προσευχές μας. Ο πρόεδρος μας είναι η κόρη του ματιού μας. Τα τραγούδια μας μιλούν πάντα για αυτόν. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον λαό, αυτή η αγάπη είναι αθάνατη. Νομίζεις πως είναι εύκολο να μας γκρεμίσεις. Ας το πούμε όλοι μαζί και να μας ακούσει όλος ο κόσμος», αναφέρουν πιο αναλυτικά οι στίχοι του τραγουδιού.

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε», αναφέρεται στο ρεφρέν του τραγουδιού για τον Ερντογάν.

«Εκλιπαρεί για να τον ψηφίσουν»

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ενέργειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλούν την αντίδραση μέρους των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία τον κατηγορούν ότι εκλιπαρεί τον λαό να τον ψηφίσει στις εκλογές της 14ης Μαΐου, με κύριο αντίπαλο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδικότερα, ο παρουσιαστής του τουρκικού FOX TV, Φατίχ Πορτακάλ, αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τα κρεμμύδια και να τραγουδάει».

«Ο Ερντογάν είπε πως ‘δεν θα με θυσιάσετε για λίγες πατάτες και κρεμμύδια’. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ποια είναι η επόμενη πρόταση; ‘Σας εκλιπαρώ, ψηφίστε με’. Ναι, αυτό είναι διότι είναι στριμωγμένοι, σε δύσκολη θέση. Διότι δεν τα κατάφεραν και τώρα, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να λένε ‘εσύ είσαι τρομοκράτης, εσύ είσαι προδότης’. Για να δείτε σε πόση δύσκολη θέση βρίσκεται ολόκληρος πρόεδρος, ανεβαίνει στο βήμα και τραγουδάει. Είμαστε μια τέτοια χώρα που έχουμε τέτοια διάθεση και κέφια αυτήν την περίοδο;», είπε ο Φατίχ Πορτακάλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version