Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τους άφησε «παγωτό» ο Τραμπ: Φοράω μάσκα αλλά όχι μπροστά στους δημοσιογράφους (video)

Τους άφησε «παγωτό» ο Τραμπ: Φοράω μάσκα αλλά όχι μπροστά στους δημοσιογράφους (video)

Στέρεψαν πια τα επίθετα για να χαρακτηρίσει κανείς τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ. Που σαν… 5χρονο αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα και όπως λέει δεν το κάνει για να μην τον δουν οι δημοσιογράφοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ford στην Υψηλάντη του Μίσιγκαν. Και αυτή τη φορά, δημοσίως τουλάχιστον, μάσκα δεν φόρεσε. Και όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν κατά την ξενάγησή του στους χώρους του εργοστασίου ακολούθησε τους κανόνες, όπως όλοι οι άλλοι, η απάντησή του τους άφησε άφωνους.

Click4more ΗΠΑ: Νέος θλιβερός απολογισμός – 1.255 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

«Φόραγα μία (μάσκα) προηγουμένως. Φόραγα μία εκεί πίσω. Αλλά δεν ήθελα να δώσω στους δημοσιογράφους την ικανοποίηση να το δουν», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και αφού έδωσε αρχικά σε κάποιον την πλαστική μάσκα προσώπου που δοκίμασε, έδειξε και την υφασμάτινη που φόρεσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Μου αρέσει πολύ. Ειλικρινά, νομίζω είμαι πιο ωραίος με τη μάσκα». Άλλο αν δεν τη φοράει… ποτέ.

Κι αν εκείνος δεν ήθελε να τον δει κανείς, το… χατίρι δεν του έγινε.

https://twitter.com/Twosidesofacoin/status/1263702043996323840?s=20

Η δήλωση και η συμπεριφορά του Τραμπ εξόργισαν τη γενική εισαγγελέα του Μίσιγκαν, Ντένα Νέσελ. Στην πολιτεία η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Αλλά για τον Ντόναλντ Τραμπ οι νόμοι δεν… ισχύουν. «Κάνει σαν παιδί που κάνει λάθος και αρνείται να ακολουθήσει τους κανόνες. Αυτό δεν είναι αστείο», είπε.

Μιλώντας στο CNN, η Νέσελ τόνισε πως αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φοράει μάσκα σε κλειστούς χώρους, θα του ζητηθεί να μην… ξαναπατήσει το πόδι του στην πολιτεία, που έχει πληγεί πολύ από τον κορονοϊό!

Να φορέσει μάσκα ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ και η ηγεσία της Ford που τον υποδέχτηκε στο εργοστάσιο στο Μίσιγκαν. Ένα εργοστάσιο που άρχισε να επαναλειτουργεί πριν από μερικές μέρες και θα κατασκευάσει μηχανικούς αναπνευστήρες και μέσα ατομικής προστασίας, όπως η πλαστική μάσκα που δοκίμασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι ανάλογο ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αψηφά συστηματικά συστάσεις των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προς τους Αμερικανούς για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά ως προς τη χρήση μάσκας και γαντιών και την αποφυγή στενών επαφών.

Το έκανε και στο εργοστάσιο της Ford, παρότι η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει πως η πολιτική της ορίζει ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα.

U.S. President Donald Trump holds up a protective face shield as Ford Motor Company executives wearing face masks look on during a tour of the Ford Rawsonville Components Plant that is manufacturing ventilators, masks and other medical supplies during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Ypsilanti, Michigan, U.S., May 21, 2020. REUTERS/Leah Millis

Ερωτηθείς εάν ειπώθηκε στον Τραμπ πως είναι αποδεκτό να μη φορέσει μάσκα στο εργοστάσιο, ο Μπιλ Φορντ, εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, απάντησε «από εκείνον εξαρτάται».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η Ford διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρός της «ενεθάρρυνε» τον αρχηγό του κράτους να φορέσει μάσκα, πράγμα που ο Τραμπ έκανε αρχικά, ενόσω του παρουσιάζονταν μερικά διθέσια αυτοκίνητα GT, προτού τη βγάλει για το υπόλοιπο της επίσκεψης.

Ντόναλντ Τραμπ εναντίον… Μίσιγκαν

Ο Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καλεί τις πολιτείες να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού προκειμένου η αμερικανική οικονομία, που έχει υποστεί σκληρά χτυπήματα, να ανακάμψει, παρότι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα, ελλοχεύει κίνδυνος δεύτερου κύματος μολύνσεων.

Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ — κατά ορισμένους αναλυτές θα μπορούσε να είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν — βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδηλώσεις για τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε. Ο Τραμπ ενεθάρρυνε τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της πολιτείας εναντίον των μέτρων της Γουίτμερ.

Click4more Μίσιγκαν: Εικόνες αποκάλυψης! Έσπασαν φράγματα, κόσμος εγκαταλείπει άρον – άρον τα σπίτια του (video)

Η κυβερνήτης, αντιμέτωπη ταυτόχρονα με καταστροφικές πλημμύρες, αποφάσισε χθες (21.05.2020) να αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση προς το Μίσιγκαν, εξαιτίας των σχεδίων της Γουίτμερ να επεκτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές επιστολικά, κάτι που ο Ρεπουμπλικάνος υποστήριξε, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, πως σκοπό έχει να γίνει νοθεία. Αργότερα φάνηκε να υπαναχωρεί από την απειλή. Όμως στο εργοστάσιο, την επανέλαβε. «Η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου είναι συνυφασμένη με απάτες και παρατυπίες», είπε. Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει βοήθεια στο Μίσιγκαν μετά την υποχώρηση φραγμάτων στο Μίσιγκαν, που προκάλεσε πλημμύρες με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Μίντλαντ.

Η Γουίτμερ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απειλή του Τραμπ σε δηλώσεις της στο CBS, την ώρα που εκτυλίσσεται, όπως το έθεσε, «εθνική καταστροφή».

Όλα για τις εκλογές…

Ο Τραμπ εξάλλου διαβεβαίωσε χθες πως αναμένει τα CDC να επιτρέψουν την επαναλειτουργία χώρων λατρείας άμεσα. Ο Ρεπουμπλικάνος, η πολιτική βάση του οποίου συμπεριλαμβάνει χιλιάδες ευαγγελικούς χριστιανούς, διατρανώνει πως θέλει να ξανανοίξουν οι εκκλησίες.

Ο Τραμπ κέρδισε στο Μίσιγκαν στις εκλογές του 2016, ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος που το κατάφερε από το 1988.

Ακόμη, ο Τραμπ, που αδημονεί να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, είπε πως θέλει συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους. «Πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συγκεντρώσεις», πράγμα που «νομίζω θα γίνει σύντομα», σημείωσε. Πέντε μήνες και κάτι πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Τραμπ βρίσκεται πολύ πίσω από τον Μπάιντεν, κατά δημοσκοπήσεις.

Κατά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να γίνουν συγκεντρώσεις στη Φλόριντα, ή στη Τζόρτζια, «σε όποια ανοίξει πρώτη». «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους ή να περιμένουμε να ανοίξουν κάποια από τα στάδια. Είναι απίστευτο πόσοι πολλοί μας ζητούν να ξαναρχίσουμε τις συγκεντρώσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το επαπειλούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να δώσει εντολή να επιβληθεί lockdown σε εθνικό επίπεδο σε τέτοια περίπτωση. «Θα σβήσουμε τις φωτιές. Δεν θα κλείσουμε την οικονομία. Θα σβήσουμε τις φωτιές», επέμεινε. «Το μόνιμο lockdown δεν είναι στρατηγική για ένα υγιές κράτος ή μια υγιή χώρα. Η χώρα μας δεν φτιάχτηκε για να την κλειδώνουμε μέσα», συνέχισε.

«Το μόνιμο lockdown θα οδηγούσε σε καταστροφή για τη δημόσια υγεία. Για να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου πρέπει η οικονομία μας να λειτουργεί», έκρινε.

Αργότερα, ο Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι έδωσε εντολή η αμερικανική σημαία να κυματίζει μεσίστια για τρεις ημέρες, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ θρηνούν μακράν τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως εξαιτίας της COVID-19 — πάνω από 94.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις