Κόσμος

Τουλάχιστον 10 στρατιώτες και 8 αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Υεμένη

Δέκα στρατιώτες και οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την Αλ Κάιντα εναντίον θέσεων του στρατού στην επαρχία Μπάιντα της κεντρικής Υεμένης, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές και τοπικές πηγές.

“Ένοπλοι άνδρες της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν το πρωί ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρεις θέσεις του στρατού στη Ρανταά, σκοτώνοντας δέκα στρατιώτες και τραυματίζοντας πολλούς άλλους”, είπε μια στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία έχασαν τη ζωή τους και οκτώ από τους δράστες.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε επίσης ότι τέσσερις στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τους ενόπλους.

Μεταξύ των νεκρών δραστών είναι και ένας βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε προτού προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι “δεκάδες ένοπλοι άνδρες συμμετείχαν στις επιθέσεις στη Ρανταά” υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα στην Μπάιντα ενισχύθηκαν με άνδρες της Άνσαρ αλ Σαρία, μιας άλλης οργάνωσης, που ήρθαν από την επαρχία Αμπιάν, στα νότια.

Η πολεμική αεροπορία επενέβη για να στηρίξει τους στρατιώτες και να τους βοηθήσει να απωθήσουν τους επιτιθέμενους.

Η επαρχία Μπάιντα θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa). Οι άνδρες της Αλ Κάιντα βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους τις μονάδες της 139ης Ταξιαρχίας του στρατού η οποία συστάθηκε το 2012 για να εξουδετερώσει τους ριζοσπάστες ισλαμιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υεμένη: Οκτώ στρατιώτες και δύο ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση

Υεμένη: Δέκα νεκροί από οβίδες σε σκηνή, όπου γινόταν κηδεία

Σοκ! Βίασε την 3χρονη κόρη του και την άφησε αναίσθητη!

Απαγορεύτηκαν οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 3
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1